Spiegel of foto aan de muur?

Spiegel of foto aan de muur?Een interieur heeft altijd wat extra’s nodig en dat komt onder andere van wat er aan de muur hangt. 

Schilderijen en prints zijn een optie maar denk ook eens aan spiegels en foto’s.
Spiegels zijn op een bepaalde manier magisch.
In de middeleeuwen was het zelfs een geheim hoe ze gemaakt werden. 

Alleen de spiegelmakers van Venetië kenden het geheim van de productie. Dit was voordat ze gemaakt werden van glas en zilvernitraat.
Bovendien zijn spiegels verbonden met weelde en was in een bepaalde periode van de geschiedenis het bezit ervan een afspiegeling van je rijkdom. 
Denk bijvoorbeeld aan de Spiegelzaal in Versailles. Dergelijke grote barok spiegels kostten in de 17e eeuw een fortuin.


Sfeer maken

Behalve magisch zijn spiegels ook nuttig, ze maken een kamer, hal of andere ruimte namelijk ogenschijnlijk groter en weerkaatsen het licht dat door de ramen naar binnen valt, waardoor het licht op een andere manier verdeeld wordt in het vertrek.
Uiteraard weerkaatsen ze ook lampen waardoor er ’s avonds meer lichtbronnen lijken te zijn.

Ook foto’s kunnen op veel manieren een ruimte verrijken.
Ze zijn mooi: artistieke foto’s, foto’s van plekken en mensen die je raken of waaraan je herinneringen hebt. 
Daarvoor kun je gebruik maken van de kortingscodes van Albelli die je vindt op bespaardeals.


Een eigen stijl

Foto’s aan de muur geven veel sfeer. Zwart-wit foto’s met hun vintage uitstraling geven rust in een interieur. Denk aan een collectie van je voorouders, die oude afbeeldingen staan prachtig in ovale lijsten.

Een grote kleurenfoto, mooi ingelijst, mag alle aandacht naar zich toe trekken. Foto’s geven als geen andere wanddecoratie persoonlijkheid aan een kamer, langs een trap, zelfs aan een badkamer. Het is niet de eerste de beste foto die je ophangt. 
Ze kunnen gewaagd zijn of vertederend. Spiritueel of aards, concreet of abstract. Ze trekken de blikken naar zich toe, hoe dan ook.

Spelen met je interieur

Met spiegels kan op intrigerende wijze gespeeld worden.
Zo kunnen ze bijvoorbeeld hoog opgehangen worden, bijna tegen het plafond, om een ruimtelijk effect te geven, of gedeeltelijk verstopt worden achter meubels. 
Spiegels hebben behalve een decoratieve ook een praktische functie: je kunt jezelf erin zien. Iedereen kent het wel, snel even een blik werpen.
Op sommige plekken in het huis zijn ze onmisbaar, terwijl ze op andere vooral mooi zijn, bijvoorbeeld boven de bank. Met spiegels, foto's en andere wanddecoratie maak je je interieur net zoals jij het wilt.

Dit bericht is geschreven door Nina van de Heuvel
101woontips.nlBeoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog