Spiegel met lijst, hoe plaats u ze en waar hangt u ze op?

Dit bericht is geschreven door gastschrijver Liza

Spiegels: hoe plaats u ze en waar hangt u ze op?

Om te kijken of uw make-up of uw haar ook vandaag een beetje blijft zitten, is het wel zo handig dat er ergens een spiegel in de buurt hangt. Op deze manier kunt u precies zien hoe u eruit ziet en voorkomt u dat u voortdurend nagekeken wordt door giebelende omstanders.
Het plaatsen van een spiegel is niet de moeilijkste klus, maar het kiezen van een locatie vormt vaak het grootste probleem. 
Dit komt met name door de lichtinval, die zowel van buiten als van lampen kan komen.
(Op zoek naar een leuke spiegel? Kijk dan ook eens in ons assortiment!)

Spiegel plaatsen

Voor het plaatsen van een kleine spiegel hoeft u echt geen klusjesman in te schakelen. Dit is namelijk een klus die u prima zelf uit kunt voeren. Als u weet waar en op welke hoogte uw spiegel moet komen, boort u een gat in de muur op de gewenste hoogte.
Kijk eerst goed waaraan u de spiegel op kunt hangen.
Het kan heel goed zijn dat het oogje halverwege de spiegel zit. Boor in dat geval dan ook niet een gat ter hoogte van de bovenkant van de spiegel, maar halverwege. Draai vervolgens een plug en een schroef in de muur en hang de spiegel op. Klaar is kees!

Let wel op, voor zware spiegels kunt u het beste twee ophangpunten gebruiken. Dit is belangrijk voor de verdeling van het gewicht, wij raden af om één ophangpunt te gebruiken. Vraag eventueel een timmerman om u te helpen met het ophangen van de spiegel. Voor meer informatie over het ophangen van spiegels kunt u op deze pagina kijken: Zware spiegel ophangen

Lichtinval 

Bij het ophangen van een spiegel is het van belang dat er voldoende licht is. Als het te donker is, heeft het namelijk niet veel zin om een spiegel op te hangen. Een donkere ruimte is dan ook niet de perfecte plek voor het plaatsen van het reflecterende glas. Een spiegel kan echter wel prima gebruikt worden om het lichtinval in een kamer te bepalen.
Indien u hem op de juiste plek ophangt, kan een donkere hoek of kamer er heel makkelijk een stuk lichter uit komen te zien. Het is niet aan te raden om de spiegel direct in het zonlicht te hangen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat u op sommige momenten verblind wordt door het felle licht dat weerkaatst wordt door de spiegel. De positie die u uiteindelijk kiest om hem op te hangen, is dus van groot belang.

Spiegel verlichten 

Om de spiegel op een plek zonder directe lichtinval te plaatsen en toch goed te kunnen gebruiken, kunt u lampen ophangen.
Met behulp van deze lampen kunt u de spiegel prima gebruiken waar deze voor bedoeld is. Evenals bij het daglicht, is het bij het gebruik van lampen ook goed mogelijk om bijvoorbeeld een donkere hoek te verlichten. In dat geval moet u er wel op letten dat u de lampen op strategische wijze ophangt. Vraag desnoods hulp van iemand, zodat u goed in kunt schatten of het zinvol is om op een bepaalde plek een lamp op te hangen. Een al te felle lamp plaatsen is niet aan te raden, want de kans bestaat namelijk dat u hierdoor verblind wordt in de spiegel.

Dit artikel is geschreven door Liza van der Velden
Sfeer & Living

Kopiëren van onze blog berichten vinden we niet chique, verspreiden van onze adviezen stellen we zeer op prijs.Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog